Mail:info@brinkijzerwaren.nl

Telefoon: 0317 - 84 42 60

Whats app: 06 30 85 54 51

Betalingsmogelijkheden

iDeal
iDeal is de meeste gebruikte betaalmethode in Nederland. U kunt vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen via uw eigen vertrouwde internetbankieromgeving van uw eigen bank.

Deelnemende banken zijn ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.

 

Overboeking
Een van de meest standaard manieren van betalen is overboeking. Iedereen die beschikt over internetbankieren kan via deze wijze betalen. Overboeking gebeurd via de eigen vertrouwde bankomgeving. Zodra uw betaling ontvangen is krijgen wij hierover een berichtgeving. Alle SEPA landen worden geaccepteerd.

 

T.n.v.: Brink IJzerwaren

Bank: ING Bank

IBAN: NL64INGB0006368373

BIC/Swift: INGBNL2A

 

Bij vooraf overboeking duurt  de levertijd meestal 1 dag langer in verband met de transactie van bank naar bank

Paypal
PayPal is wereldwijd de meest gebruikte online wallet. PayPal laat klanten hun creditcardgegevens of bankrekening aan hun PayPal-account koppelen, of saldo op hun account zetten.

Bij het betalen van een aankoop wordt afgerekend met alleen het e-mailadres en wachtwoord van het PayPal-account en hoeft er verder geen persoonlijke of financiële informatie overhandigd te worden, waardoor het een erg veilige betaalmethode is. Betalingen zijn ook te voldoen via telefoon of tablet, waardoor klanten overal makkelijk kunnen betalen.

 

Creditcard
Wij accepteren ook alle bekende creditcards zoals Visa, Mastercard en American Express.

 

‘Achteraf betalen’ met Klarna

‘Achteraf betalen’ met Klarna geeft u de mogelijkheid om binnen 14 dagen te betalen. Zodra de bestelling is verzonden ontvangt u de factuur via Klarna. Afspraken over de uitgestelde betaling maakt u rechtstreeks met Klarna.

 

  • Bij uw eerste bestelling met achteraf betalen maakt u een Klarna account aan waarbij u, uw naam, factuuradres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres invult.
  • Voor elke terugkerende bestelling vult de klant alleen e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum in.
  • Na voltooiing van de bestelling krijgt de klant een e-mail met betaalverzoek. Het bedrag wordt toegevoegd aan het openstaande bedrag in het Klarna-account van de klant.
  • De klant betaalt op de manier van zijn voorkeur middels het online klantportaal van Klarna of de Klarna-app.